Sist oppdatert 24.03.2019 13:46  - oppdatering av linker pågår.

Vi har reiser en del med bobil i Europa. Gjennom denne siden ønsker vi å dele våre erfaringer med flere.

 

Noen av det lureste du gjør er bruke internett en del før du reiser. Ved å bruke de forskjellige forskjellige verktøy kan du planlegge turen, og finne frem til fine plasser å stå på. Google maps er et ypperlig startpunkt. 

Selv bruker jeg i dag mye en app for android som heter campercontact for å finne bobilplasser i Europa. Denne koster noen få kroner men er verd pengene.
Foretrekker å kjøre etter en gratis app til Android som heter mapfactor navigator. NB! Det er viktig å stille den riktig inn.

 

Vi er blant dem som liker å rusle rundt i fremmede byer og se på gamle ærvedige bygninger. Se historien i byen. Samtidig kan vi nyte en avslappende dag på stranden, eller bare å stoppe og nyte naturen.

 

Vårt nærmeste ferieland er Norge. Her en Natur som kan ta pusten av de fleste. Norsk fjordlandskap slår alt annet. Vi har en kyststripe, med fjellandskap som er unik, fra Prekestolen til Trollhatten og Lofoten, med Nordkapp og Finnmarksvidden. Helgelandsksyten anbefales med bil under 6m, ellers blir alle fergen fort svært dyre.

 

 

De fleste som skal reise med bil sydover velger en rute som går gjennom Tyskland. Prøv å unngå motorveiene. Tyskland har mye og by og selv om målet er i sydligere strøk, er det mange fine plasser å stoppe i Tyskland.

 

Vi anbefaler at man skaffer seg den tyske oversikten over stellplatzer i Tyskland som heter Bordatlas. Alle stellplatzer her kan lastes ned til Tomtom.

 

Østerrike er og et land som fortjener mange små stopp. Slik vi ser det er det gjennom hele Europa mange små og stor byer som er vel vert ett besøk. Vi har vært en del steder og deler her bilder fra forskjellige byer med dere

 

Skal du handle billig, er det neppe noe som blir rimeligere enn Tjekkia. Prisene her kan få hvem som helst til å føle seg som en mangemillionær.

 

Slovenia fortjener mer enn å farte forbi på vei til Kroatia. Her vil det komme flere og lengre stopp på kommende turer