Tyskland er ofte ett transitt land for Nordmenn på tur. Mange byer her er vel verdt ett besøk.

Vi benytter stort sett GPS på unngå motorvei. Lager planer, og følger dem aldri. Her er for mye å se.

Her er noen bilder fra kjøreturer og fra forskjellige byer i Tyskland.

Flensburg  Dette er en av byene i Tyskland som de fleste bobilfolk har ett kjennskap til.  Når du passerer Flensburg, er det ikke uvanlig med en stopp ved ett av de store senterene her. Cittimark og Scandinavian park er steder for billig handel. Cittimark finner du også utenfor Lybeck. I Flensburg er der en bobilparkeing på havnen, ca 10minutter og gå inn til sentrum. Ett av disse bør du stikke innom for proviantering også på vei sydover. Scandinavian park har åpent på Søndager.
Ciitimark er ett fullt kjøpesenter, som har alt. MeidaMarkt er der fruen alltid henter mat for lang tid fremover. Utvalget er enormt.  Og det er billig.

 

Lybeck  - Lybeck var hovedsete for Hanseatene. Herfra gikk det handelsruter, med skip eller vogn til det meste av Europa. Besøkt i 2010. Første turen vår i Europa bodde vi så å si bare på campingplasser. Litt dyrere, men vel anvendte penger.

Når man planlegger en tur gjennom Tyskland kan det være lurt å sjekke ut hva som skjer langs reiseruten. Små avstikkere for å få med en av de mange festivaler i tyskland er ofte en god ide. På denne måten fant vi frem til Vinfestivalen i Stade. Dette viste seg å være en flott, kompakt liten gammel by. Vel verdt en liten omvei, ettersom det ligger nord vest for Hamburg, og sletts ikke er en naturlig stopp på vei sydover.

Berlin, en by verdt mer enn ett besøk. Her har vi vært med både bobil og fly. Vi benyttet en bobilparkering, hvor det ikke var behov for «green bagde» på bilen. 
Det var 5 minutter å gå til T-Bahn, som gikk ofte.  Dette er blant de byer, hvor vi anbefaler at man tar en guidet busstur gjennom byen. Ellers går man glipp av mye.

München er en fantastisk by, hor man kan oppleve det meste.

Vi var så heldige at vi passerte München under Oktoberfest, og da måtte vi selvfølgelig besøke denne festivalen.  Oktoberfest er sag å være verdens største festival.  Stemningen når flere tusen mennesker står på benken og svinger seidelen til Ein prosit – ein prosit er helt spesiell.

Men byen har så mye mer å by på! Bilder fra byen

 

 

Funda

Soltau

Aachen